Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:09 29 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Ultimele date la nivelul județului Constanța. Până în prezent, au murit 41 de persoane

ro

29 Aug, 2020 17:22 1537 Marime text
 
  • Instituția Prefectului - Județul Constanța a transmis situația actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.647 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Până în prezent, 41 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.190 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 256 de persoane internate, dintre care 217 din județul Constanța și 39 din alte județe. Persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 909 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 104 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 112 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (41), asistenți medicali (46) și personal auxiliar (25).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 85 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 59 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 83 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 27 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 2 ocupate).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 257 de teste RT-PCR.


Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 153 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 37.150 de lei), dintre care 36 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 5.500 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 54 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 28 august a.c., peste 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 386 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică, se arată într-un comunicatal Instituției Prefectului - Județul Constanța.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii