Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:39 04 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Peste 150 de români de la o fermă din Germania revin în țară după ce au fost testați negativ

ro

07 Aug, 2020 21:51 1164 Marime text
  • Mai mulți români care lucrau la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, vor să se întoarcă în țară și au cerut să fie repatriați, după ce au fost testați negativ de trei ori sau au ieșit din izolare, potrivit unui comunicat transmis vineri de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
Este vorba de 153 de români, care ajung în țară în următoarele ore, cu o cursă aeriană tip charter, costurile fiind suportate de către autoritățile germane.

Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de Ministerul Afacerilor Externe (MAE):

În continuarea informațiilor comunicate în data de 5 august a.c. cu privire la testarea pozitivă pentru COVID-19 a unor lucrători care își desfășoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor comunicate de reprezentanții Consulatului General al României la München, autoritățile bavareze au inițiat o procedură de repatriere voluntară a cetățenilor români care dețin trei teste negative succesive pentru infecția cu SARS-CoV-2, precum și a celor care inițial au fost testați pozitiv și care au încheiat perioada de izolare prevăzută de legislația germană.

În acest context, MAE precizează că 153 de cetățeni români, respectiv 137 dintre cei care dețin trei teste negative și 16 dintre cei care au fost confirmați inițial pozitiv și au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislația germană, care și-au exprimat dorința de a reveni în România, sunt repatriați, în cursul zilei de 7 august a.c., cu o cursă aeriană tip charter, costurile fiind suportate de către autoritățile germane.

MAE precizează că un reprezentant al Consulatului General al României la München s-a deplasat la ferma în cauză pentru a acorda asistență consulară, precum și pentru a asigura sprijin în relația cu autoritățile bavareze. De asemenea, reprezentantul oficiului consular s-a deplasat și la aeroport pentru a asigura desfășurarea în bune condiții a operațiunii de repatriere.

Totodată, la ferma în cauză se mai află un număr de 55 de cetățeni români care au fost testați negativ, precum și 131 dintre cei care au fost inițial testați pozitiv și care și-au încheiat perioada de izolare. MAE precizează că reprezentanții oficiului consular mențin legătura cu autoritățile bavareze competente în vederea identificării unor noi variante de transport către România, dacă persoanele în cauză vor dori repatrierea.

Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane, cu reprezentanții companiei angajatoare și cu lucrătorii români din cadrul fermei și acordă asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19. 

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089553307 și 0049 08998106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al Oficiului consular: 00491602087789.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii