Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus OMS estimează că ''este încă posibilă readucerea situaţiei sub control''

ro

10 Jul, 2020 21:03 1337 Marime text


Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat vineri că este încă posibilă readucerea epidemiei de COVID-19 sub control, deşi numărul de cazuri ''aproape s-a dublat în ultimele şase săptămâni'', potrivit AFP, conform Agerpres.

''Există numeroase exemple în lumea întreagă care au demonstrat că, chiar şi în situaţia în care epidemia este foarte intensă, poate fi încă readusă sub control'', a declarat pentru presă directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citând ca exemple situaţiile din Spania, Italia şi Coreea de Sud.

''Doar un mod de acţiune agresiv, la care să se adauge unitatea naţională şi solidaritatea mondială pot schimba cursul traiectoriei pandemiei'', a avertizat acesta.

Directorul OMS a insistat din nou asupra importanţei depistării, localizării cazurilor şi izolării persoanelor bolnave ''pentru a întrerupe reţelele de transmitere''.

Pandemia de COVID-19 a provocat peste 555.000 de decese în lumea întreagă după ce biroul regional al OMS din China a anunţat apariţia acestei boli la sfârşitul lunii decembrie, potrivit unui bilanţ alcătuit de AFP pe baza unor surse oficiale.

Peste 12 milioane de cazuri au fost diagnosticate oficial, dintre care 6,5 milioane sunt considerate vindecate în momentul de faţă.

Dar, pe măsură ce măsurile de relaxare sunt implementate în numeroase ţări, temerile vizând un nou val al pandemiei se amplifică.

În cazul reapariţiei cazurilor, trebuie ''acţionat rapid'', a insistat Maria Van Kerkhove, un oficial din cadrul OMS, responsabilă de problematica COVID-19.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii