Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:05 03 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus în România Autoritățile române se pregătesc pentru „Scenariul 3”

ro

14 Mar, 2020 13:08 1745 Marime text

În contextul epidemiei de coronavirus și în urma unor solicitări ale mass-mediei, s-au făcut precizări referitoare la „Scenariul 3” de către Grupul de Comunicare Strategică printr-un comunicat de presă oficial. 

Intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea inițială, „transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.

„Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorități, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o „transmitere susținută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19).
Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcțiilor de Sănătate Publică desfășoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacților persoanelor confirmate pozitiv.
Totodată, menționăm faptul că, față de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus” , potrivit comunicatului de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Măsuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:
•             Măsuri de distanțare socială, limitarea contactului dintre persoane.
•             Limitarea activităților colective.
•             Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
•             Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
•             Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităților sanitare.

La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate și/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus(COVID-19), precizează sursa citată.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii