Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:56 03 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus în județul Constanța. Situația la zi. Date oficiale

ro

06 Jun, 2020 18:02 1438 Marime text
  • În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 52 de persoane. 
  • În ultimele 24 de ore au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale. 
Prefectura Constanța informează că de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 294 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 17 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 294 de pacienți au fost declarați vindecați (din județele Constanța, Tulcea și Ialomița). În acest moment, mai sunt 36 de persoane internate, dintre care 21 din județul Constanța și 15 din județele Tulcea și Ialomița.

Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 52 de persoane, care ocupă 2% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.747 de persoane în izolare la domiciliu.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 25 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 19.100 de lei), dintre care două pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea / izolarea la domiciliu (Legea 55/2020), în valoare de 2.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 10 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 05 iunie a.c., 650 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 673 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Ti-a placut articolul?

Comentarii