Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:56 25 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus în județul Constanța 811 persoane infectate. Câți bolnavi sunt internați

ro

27 Jul, 2020 19:07 866 Marime text
 
  • Până în prezent, 29 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 573 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

Prefectura Constanța reiterează, în contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști.

Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!
 
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 811 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 29 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 573 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).
 
În acest moment, sunt 248 de persoane internate, dintre care 224 din județul Constanța și 24 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
 
Diferența numărului de cazuri active de coronavirus înregistrate în prezent (320) și numărul de pacienți internați în acest moment (248), este dată de faptul că există persoane confirmate care fie au refuzat internarea în spital, fie au fost externate la cerere.
 
Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
 
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 183 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 73.800 de lei), dintre care 32 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 7.500 de lei.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 36 de societăți comerciale și PFA.

 
În cursul zilei de ieri, 26 iulie a.c., 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 54 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.
 
NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii