Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:19 25 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Constanţa. Situaţia la zi. Sancţiuni aplicate de organele de ordine, număr persoane carantinate sau în izolare

ro

12 May, 2020 16:02 1175 Marime text
 

Potrivit Comunicatului de presă nr. 70 din 12.05.2020, al Prefecturii Constanţa, aceasta este Situația actualizată şi măsurile luate împotriva răspândirii COVID-19:

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 252 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 13 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 225 de pacienți au fost declarați vindecați. De altfel, rata de vindecare din Constanța este de aproape 90%, printre cele mai ridicate din toată țara.

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 470 de persoane, care ocupă 20% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 753 de persoane în izolare la domiciliu.

De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 10.587 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 15.210.558 lei. Dintre acestea, 52 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 39.195 lei.

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au aplicat în Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 7/2020, prin nerespectarea culoarelor de tranzit stabilite pentru transporturile de marfă.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 1.039 de verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație). Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 45 de societăți comerciale și PFA.

Pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, peste 900 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost angrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.

NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.


Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte TOATE prevederile Ordonanțelor Militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!, a transmis Instituția Prefectului – Județul Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii