Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:45 24 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Constanţa. Situaţia la zi. Sancţiuni aplicate de organele de ordine, număr persoane carantinate sau în izolare

ro

28 Mar, 2020 17:53 5717 Marime text
Potrivit Comunicatului de presă nr. 18 din 28.03.2020, al Prefecturii Constanţa, aceasta este Situația actualizată şi măsurile luate împotriva răspândirii COVID-19:

De la intrarea în vigoare a celor trei Ordonanțe Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J.

„Tomis” Constanța și polițiștii locali, 750 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 472.675 de lei.

Dintre acestea, 273 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 202.620 de lei, din care 182, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.
 
În ultimele 24 de ore, 4.426 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost verificate de forțele de ordine. Pentru această acțiune, au fost angrenați 878 de polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța, polițiști locali constănțeni, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și forțe din cadrul M.Ap.N.

De asemenea, pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, 1.295 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.M.J. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost agrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.
 
Important de menționat este că persoanele care nu respectă regimul de izolare la domiciliu vor fi trimise, automat, în carantină instituționalizată pentru 14 zile.

De asemenea, persoanele care nu respectă termenii impuși de carantinare, vor fi replasate în acest regim pentru încă 14 zile. Nerespectarea izolării la domiciliu poate aduce, pe lângă amenzi contravenționale, și pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani.

Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 106 societăți comerciale și PFA.

În acțiunea de transport a românilor repatriați ieri din Italia, 48 de forțe de ordine din structurile M.A.I. (I.P.J. Constanța, I.S.U. “Dobrogea”, și G.M.J. “Tomis” Constanța) au participat activ la operațiune.

În ceea ce privește situația actualizată privind COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 820 de persoane carantinate, respectiv 8.130 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

Totodată se face apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte toate prevederile Ordonanțelor Militare emise.

"Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă doar la deplasările în interes de serviciu sau de maximă necesitate! Nu uitați să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști", se mai arată în cominicatul Prefecturii.

Sursa foto: ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?

Comentarii