Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:16 27 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Constanţa. Situaţia la zi. Număr persoane carantinate sau în izolare

ro

08 Jun, 2020 16:52 1402 Marime text
  • Potrivit Comunicatului de presă nr. 100 din 08.06.2020, al Prefecturii Constanţa, aceasta este Situația actualizată şi măsurile luate împotriva răspândirii COVID-19:

 De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 298 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 17 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 294 de pacienți au fost declarați vindecați (din județele Constanța, Tulcea și Ialomița).

În acest moment, mai sunt 39 de persoane internate, dintre care 25 din județul Constanța și 14 din județele Tulcea și Ialomița.

Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 52 de persoane, care ocupă 2% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.911 persoane în izolare la domiciliu.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 18 sancțiuni contravenționale (în cuantum de 6.900 de lei), dintre care una pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea la domiciliu (Legea 55/2020), în valoare de 1.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 9 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 07 iunie a.c., peste 700 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.940 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.


NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică, a transmis Instituția Prefectului – Județul Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii