Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:12 10 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Constanța. Mai sunt libere 291 de paturi destinate pacienților Covid-19

ro

28 Aug, 2020 18:55 858 Marime text


•    Totodată, un număr total de 98 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Instituția Prefectului – Județul Constanța a transmis ultimele date legate de evoluția epidemiei de Coronavirus în județ. Potrivit datelor oficiale, din cele 534 de paturi existente la nivelul județului și destinate exclusiv pacienților COVID-19, sunt libere 291 de paturi, în aceste momente. 243 de persoane sunt internate, iar numărul cazurilor înregistrate la personalul medical este acum 110.

Iată comunicatul oficial al Prefecturii Constanța:

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.619 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 41 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.175 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).
În acest moment, sunt 243 de persoane internate, dintre care 208 din județul Constanța și 35 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.011 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
Totodată, un număr total de 98 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 110 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (41), asistenți medicali (44) și personal auxiliar (25).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 77 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 57 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 84 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 25 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 0 ocupate).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 310 teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 162 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 64.800 de lei), dintre care 21 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 4.700 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 41 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 27 august a.c., peste 800 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 358 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii