Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:30 04 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Constanța. Două noi cazuri de Covid, confirmate la personalul medical din județ - un medic și un asistent

ro

25 Aug, 2020 18:34 3222 Marime text

•    Un număr total de 92 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate

La ora actuală, potrivit informării transmise de Prefectura Constanța, sunt 105 cazuri de infectare în rândul personalului din spitalele și clinicile din județ.

Față de ultima raportare de ieri, numărul a crescut cu două cazuri, fiind vorba despre un medic și un asistent.

Conform sursei citate, din cele 105 cazuri de astăzi, 41 sunt medici, 41 – asistenți medicali și alte 23 de persoane fac parte din personalul auxiliar.

Iată datele complete puse la dispoziție de Prefectura Constanța, privind situația la zi a evoluției epidemiei în județ:

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.520 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 39 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.120 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).
În acest moment, sunt 222 de persoane internate, dintre care 191 din județul Constanța și 31 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
De asemenea, la nivelul județului sunt 898 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
Totodată, un număr total de 92 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.
În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 105 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (41), asistenți medicali (41) și personal auxiliar (23).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 87 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 48 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 61 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 26 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 0 ocupate).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 252 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 208 sancțiuni contravenționale (în cuantum de 58.680 de lei), dintre care 52 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 6.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 93 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 24 august a.c., peste 800 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 346 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.

Foto cu rol ilustrativ
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii