Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus. Armata este pregătită să sprijine autoritățile locale. Acum instalează un spital mobil (galerie foto)

ro

19 Mar, 2020 00:16 4592 Marime text
Ministerul Apărării Naționale a început instalarea unui spital mobil containerizat de nivel ROL 2 la Institutul „Ana Aslan”, potrivit unui comunicat oficial.

Primele operațiuni care se vor executa la fața locului vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor și echipamentelor.
Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale și racordarea la utilități.

Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere - care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa cinci zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare.

Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19.

Această unitate spitalicească a mai fost instalată pentru situaţii reale, doar o singură dată, tot în incinta spitalului Ana Aslan, în anul 2015, atunci fiind pregătit pentru eventuale cazuri de Ebola.

Mai trebuie spus că ieri, după amiază, ministrul Apărării Ion Nicolae Ciusă, a spus într-o postare pe pagina lui de Facebooc că a „avut astăzi o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Werner Iohannis. Domnia sa s-a interesat de stadiul implementării măsurilor de protecție si acțiune împotriva COVID-19”.

Acesta mai preciza că l-a “informat pe președintele României despre acțiunile întreprinse la nivelul MApN și l-am asigurat că militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei”.

„În cursul dimineții am discutat, prin sistemul de videotelelconferință, cu comandanții spitalelor militare, Direcției medicale și cu cel al Institutului Cantacuzino despre măsurile în curs de implementare sau cele care urmează să le luăm la nivelul MApN pentru prevenirea și limitarea efectelor COVID-19.


Am analizat totodată zonele unde personalul militar deja acționează cât și structurile pregătite să acționeze la solicitarea Comandamentului pentru Situații de Urgență.

Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.
 
Foto: Valentin Ciobîrcă Facebook/MApN
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii