Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus 217 persoane infectate, internate la nivelul județului Constanța

ro

25 Jul, 2020 17:23 1801 Marime text
  • În acest moment, sunt 217 persoane infectate internate, la nivelul județului.
 
În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști.

„Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!”, avertizează Prefectura.

 
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 772 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 29 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 563 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).
 
În acest moment, sunt 217 persoane internate, dintre care 197 din județul Constanța și 20 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
 
Diferența numărului de cazuri active de coronavirus înregistrate în prezent (287) și numărul de pacienți internați în acest moment (217), este dată de faptul că există persoane confirmate care fie au refuzat internarea în spital, fie au fost externate la cerere.
 
Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
 
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 130 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 44.850 de lei), dintre care 6 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 2.200 de lei.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 17 societăți comerciale și PFA.
 
În cursul zilei de ieri, 24 iulie a.c., peste 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 53 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.
 

„Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică”, transmite Prefectura.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii