Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:45 21 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controalele anti-covid la nivel național continuă. Au fost aplicate peste 4000 de amenzi

ro

05 Feb, 2021 10:45 491 Marime text
  • În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.
7.000 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 818 acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.

Au fost efectuate 62.125 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 4.315 sancțiuni contravenționale, în valoare de 863.520 de lei. În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor. Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Exemplu:

Cluj

La data de 4 februarie a.c., poliţiştii Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au fost sesizaţi cu privire la faptul că, începând cu ora 21.00, la o locaţie, se va desfăşura o petrecere privată. La locaţia indicată, poliţiştii şi jandarmii au identificat 12 persoane.

Persoanele au fost sancţionate contravenţional, valoarea totală a amenzilor fiind de 1.000 de lei, în conformitate cu Legea nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), atât în spații deschise, cât și în cele închise (saloane, restaurante, baruri, săli de evenimente etc.).

Pentru siguranța tuturor, recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, a transmis Inspectoratul General al Poliției Române.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii