Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale anti-covid la restaurante, terase și fast food-uri. Au fost aplicate aproximativ 4.600 de amenzi

ro

02 Feb, 2021 14:15 1754 Marime text
  • Principalele abateri constatate au fost nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, fiind aplicate peste 4.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 600 de mii de lei., a transmis Ministerul Afacerilor Interne.
În cursul zilei de ieri, 1 februarie, aproape 14.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanți ai altor instituții au efectuat peste 1.400 de acțiuni de control cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară.

Astfel, angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, împreună cu autoritățile locale, au verificat aproape 4.500 de operatori economici, aproximativ 150 de operatori de transport persoane, peste 9.000 de obiective de interes (inclusiv 3.577 de restaurante, terase sau fast food-uri), precum și peste 65.000 de persoane.

Ca urmare a acestor controale, au fost aplicate aproximativ 4.600 de sancțiuni contravenționale, ce însumează peste 770.000 de lei.

Principalele abateri constatate au fost nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, fiind aplicate peste 4.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 600 de mii de lei.

Totodată, au fost aplicate 573 de sancțiuni pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, transportul de persoane, organizarea programului de lucru ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor.

La linia telefonică TELVERDE 0.800.800.165 au fost primite 9 apeluri, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 6 județe.

În continuare, principalul obiectiv al Ministerului Afacerilor Interne vizează protejarea sănătății cetățenilor, de aceea, rămân în vigoare măsurile luate de către autorități în ceea ce privește purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței față de alte persoane.

Le mulțumim tuturor celor care respectă măsurile dispuse de autorități, înțelegând că scopul acestora și al acțiunilor de control este limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19., a transmis MAI.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii