Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale anti-covid în Tulcea. Ce s-a constatat

ro

12 Oct, 2020 15:21 1958 Marime text
  • Au fost verificate 573 de restaurante, terase, unităţi tip fastfood, parcuri, gări, autogări, hoteluri/pensiuni şi alte spaţii de cazare și 172 de mijloace de transport.
În ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Tulcea, au fost desfăşurate acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului Covid 19.
 
La activităţile desfăşurate au participat peste 387 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontier, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică și Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor .
 
Astfel, au fost verificate 573 de restaurante, terase, unităţi tip fastfood, parcuri, gări, autogări, hoteluri/pensiuni şi alte spaţii de cazare și 172 de mijloace de transport,  iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 153 sancţiuni contravenţionale în valoare de 54.000 de lei. Dintre acestea, 144 de sancțiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.
 
Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.
 
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent, în această perioadă, activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus, a transmis IPJ Tulcea.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii