Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:36 31 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Situația actualizată. 49 de persoane, în carantină. 11 cazuri, confirmate cu coronavirus

ro

17 Mar, 2020 09:45 6818 Marime text
Prefectul George Niculescu a transmis, marți 17 martie, situația actualizată a cazurilor de coronavirus la nivelul municipiului Constanța.

Este vorba despre 49 de carantinați, 871 de persoane aflate în autoizolare și 11 cazuri confirmate.

Amintim că, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a făcut precizări despre noile măsuri luate în contextul răspândirii virusului COVID-19 (coronavirus).

„Suntem pe locul 4 într-un clasament nefericit al cazurilor declarate pozitive. Am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență și am luat câteva hotărâri importante:

1. Vom aloca, de îndată, așa cum am facut și până acum , toate sumele necesare Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.  Indiferent de votul politic este important să dăm bani acestui spital pentru că este vorba despre semenii noștri;

2. Începând de marți dimineață, la ora 08.00, vom începe dezinfecția străzilor, a trotuarelor, a zonelor aglomerate și a spațiilor destinate călătorilor, pentru a crește gradul de curățenie și a stopa răspândirea acestui virus;

3. De asemenea, tot marți, 17 martie, de îndată ce este colectat gunoiul din platformă, vor veni în spate echipe de voluntari care vor face o dezinfecție a zonei cu substanță pe bază de clor. Fac un apel către președinții asociațiilor de proprietari, către administratorii de bloc, ca în toate scările în care există tubulatură, ghenă de gunoi, să facă pe cât posibil exact același lucru. Să mențină curățenia, igiena, folosind material dezinfectante;

4. Împreună cu Inspectoratul Școlar Județean punem la dispoziție, prin bunăvoința operatorului Orange România, o platformă gratuită, care se numește www.24edu.ro, o platformă unde toți profesorii, elevii si parinții vor avea acces, astfel încât să mutăm în mediul online acest proces educațional. Cadrele didactice, elevii și părinții vor avea conturi cu care vor accesa atât platforma, cât și aplicațiile gratuite (IOS și ANDROID): 24eduprofesor și 24eduparinte. Profesorii vor putea să își încarce singuri lecțiile, atât în format text, cât și video. Platforma are și o bibliotecă virtuală de peste 2000 de volume.
 
5. Nu în ultimul rand, ne-am gândit la persoanele singure, la persoanele vulnerabile, la persoanele care nu au pe nimeni. Împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială, căreia i-am pus la dispoziție toate sumele de bani necesare pentru a implementa acest program, vom  avea echipe în teren care vor face cumpărăturile în locul dumneavoastră și vă vor oferi asistență. De asemenea, punem la dispoziția persoanelor vulnerabile un numar de telefon  NONSTOP -  0737.55.22.70, la care ne puteți solicita ajutorul.

6. Vreau să transmit multă sănătate celor bolnavi, să mulțumesc din suflet medicilor, personalului medical și voluntarilor. Toți avem exact aceeași putere în aceste momente. Este extrem de important să păstrăm igiena, să luăm toate măsurile ce ne sunt indicate și, mai ales, să evităm toate deplasările inutile. Vă recomand din suflet, stați acasă!”, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii