Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:32 04 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Peste 470 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară 3

ro

27 Mar, 2020 16:05 1053 Marime text
La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu/carantină, transmite Prefectura județului Constanța.
 
De la intrarea în vigoare a celor trei Ordonanțe Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 477 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 261.355 de lei. Dintre acestea, 227 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 126.200 de lei, din care 169, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.
 
În ultimele 24 de ore, 3.543 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost verificate de forțele de ordine. Pentru această acțiune, au fost angrenați 704 polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța, polițiști locali constănțeni, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și forțe din cadrul M.Ap.N.
 
De asemenea, pentru verificarea măsurilor impuse de Ordonanțele Militare în vigoare, 1.005 forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.M.J. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost agrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.
 
Important de menționat este că persoanele care nu respectă regimul de izolare la domiciliu vor fi trimise, automat, în carantină instituționalizată pentru 14 zile. De asemenea, persoanele care nu respectă termenii impuși de carantinare, vor fi replasate în acest regim pentru încă 14 zile.
 
Nerespectarea izolării la domiciliu poate aduce, pe lângă amenzi contravenționale, și pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 130 de societăți comerciale și PFA.
 
În ceea ce privește situația actualizată privind COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 816 de persoane carantinate, respectiv 7.754 de persoane aflate în izolare la domiciliu.
 

"Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte TOATE prevederile Ordonanțelor Militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă doar la deplasările în interes de serviciu sau de maximă necesitate! Nu uitați să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!", susține George Niculescu, prefectul județului Constanța.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii