Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Pachete cu alimente pentru persoanele vulnerabile. Ce condiții trebuie îndeplinite

ro

02 Apr, 2020 17:53 4342 Marime text
Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru continuarea măsurilor specifice combaterii infectării și răspândirii SARS-CoV-2 în municipiul Constanța.

Având în vedere evoluția epidemiologică a cazurilor de infectare cu noul coronavirus s-au luat următoarele hotărâri:

- alocarea de fonduri din bugetul local al municipiului Constanța Direcției Generale de Asistență Socială pentru asigurarea pachetelor cu
alimente de bază persoanelor vulnerabile care se regăsesc într-una din următoarele situații:
  • persoane fără venit indiferent de vârstă;
  • persoane cu vârsta de peste 65 de ani fără susținători sau altă formă de ajutor, ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1610 lei;

- alocarea de fonduri din bugetul local al municipiului Constanța Direcției Generale de Asistență Socială pentru achiziționarea a 3 containere tip locuibil, complet echipate, necesare izolării beneficiarilor Căminului pentru persoane vârstnice, ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus SARS -CoV-2, în eventualitatea testării pozitive.

Furnizarea acestor pachete depinde de factori precum: starea de urgență, disponibilitatea comercială a produselor, timpii și procedurile legale de achiziție.

În urmă cu două săptămâni, mai multe echipe din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au început identificarea telefonică a persoanelor care au nevoie de ajutor. Aceștia îi apelează pe constănțenii în vârstă de peste 65 de ani și le adresează câteva întrebări referitoare la aparținători și gradul de vulnerabilitate.

„De asemenea, amintim faptul că am pus la dispoziția tuturor constănțenilor care ne solicită sprijinul numărul de telefon 0737.55.22.70, număr la care putem fi apelați non-stop”, precizează Primăria.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bustiuc Aurelia 08 Apr, 2020 13:58 Bună ziua. Eu am de pus o întrebare, nu știu dacă la dvs. Pentru pachetele de la primărie pentru pensionari la cei care primesc acele 4 tichete respect nu au drep? Eu am o pensie de 1085,dar persoana de la telefon mi a spus ca nu ma încadrez. Aștept un răspuns. Va multumesc.