Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. O femeie a fost depistată cu certificat verde COVID-19 fals

ro

07 Oct, 2021 15:51 1546 Marime text
  • Acțiuni pentru verificarea certificatului verde COVID-19
Polițiștii, împreună cu jandarmii constănțeni au desfășurat activități în cadrul cărora au informat operatorii economici din municipiul Constanța cu privire la certificatul verde COVID-19, în cadrul căruia au depistat și o femeie care a prezentat un certificat verde ce nu îi aparținea. 

Ce spune IPJ Constanța

La data de 6 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, împreună cu jandarmi constănțeni, au desfășurat activități în cadrul cărora au informat operatorii economici și organizatorii de evenimente din municipiul Constanța, cu privire la certificatul verde Covid-19 care a devenit obligatoriu.

În conformitate cu noile măsuri instituite, organizatorii/operatorii ecomici au obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene, privind COVID -19, folosind secțiunea „verificare reguli interne” din aplicația mobilă „Check DCC”.

În urma activităților desfășurate, au fost verificați 42 de operatori economici, au fost legitimate peste 100 de persoane și au fost controlate aproximativ 40 de autovehicule.

Au fost aplicate 137 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 35.000 de lei, dintre care 115 la Legea 55/2020 (27.250 de lei), 18 pentru încălcarea normelor rutiere și 4 pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, a fost constatată o infracțiune. Astfel, în urma verificării unui cod QR de pe certificatul digital prezentat de o femeie, care se afla într-o cafenea din municipiul Constanța, polițiștii au constatat faptul că aceasta le-a înmânat un certificat verde aparținând unei alte persoane. Polițiștii Secției 3 continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Amintim faptul că, administratorii care nu vor respecta obligația de verificare a codul QR, riscă sancțiuni contravenționale prevăzute cu amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei. 

De asemenea, clienții prezenți în localuri, care nu pot prezenta certificatul verde,  riscă sancțiuni cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii