Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:53 24 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța nu scapă de controalele pentru măști. Amenda ajunge la 2.500 de lei

ro

24 Oct, 2020 18:08 1880 Marime text


Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au anunțat că vor continua acțiunile de verificare în județ, cu efective mărite, privind respectarea măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

Nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 500 și 2.500 de lei.

„Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19“, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Iată informațiile complete legate de aceste controale, transmise de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța:

Politistii constănțeni, împreună cu jandarmi și polițiști locali, sub autoritatea instituției prefectului, continuă desfășurarea de acțiuni cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile si terasele, dar și mijloacele de transport, o atentie sporită fiind acordată mijloacelor de transport școlar.

Precizăm faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție, sancționată cu amendă de la 500 la 2500 de lei.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare pe raza județului Constanța.

Reamintim faptul că organizarea de  evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate

***

În aceste zile, polițiștii Secției 1 și jandarmi din cadrul G.J.M. Tomis acționează și la pavilionul expozițional, pentru a se asigura că sunt respectate prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

Ti-a placut articolul?

Comentarii