Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat noi decizii, în contextul pandemiei cu noul coronavirus

ro

20 Oct, 2020 17:47 2099 Marime text



Astăzi, 20 octombrie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 44 a CJSU Constanța. Aceasta prevede, printre altele, constatarea încadrării localității Eforie în rata de incidență cuprinsă între 1.5/1.000 locuitori și 3/1.000 locuitori și modificarea scenariilor de funcționare în 8 unități de învățământ din județul Constanța.
 
Astfel, în urma depășirii ratei incidenției cumulate a cazurilor COVID-19, în ultimele 14 zile, de 1.5/1.000 de locuitori, s-a aprobat ca Primăria Orașului Eforie să întreprindă demersuri pentru respectarea pe teritoriul localității a măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, conform hotărârii nr. 41 a CJSU Constanța, Art.4.1 și Art.4.3. Măsurile prevăzute în anexele hotărârii (purtarea măștii în spații aglomerate, restaurante și cafenele cu activitate redusă la 30% din capacitate șamd.) sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând a fi reevaluate.
 
Tot în ultima ședință a CJSU a fost votat, în unanimitate, ca populația din localitățile unde incidența cazurilor este de peste 1.5/1.000 locuitori să fie avertizate cu privire la acest aspect, de către ISU „Dobrogea” Constanța, în sistem RO-ALERT.
 
În ceea ce privește modificarea de scenarii în sistemul de învățământ, 2 unități de învățământ vor trece din scenariul 2, în scenariul 3: Grădinița cu Program Prelungit „ Piticot” Constanța, până pe 3 noiembrie, în urma confirmării a trei angajați și Colegiul Comercial „Carol I” Constanța (pentru o clasă a XII-a), până pe 4 noiembrie, în urma confirmării unui elev.
 
De asemenea, 6 unități de învățământ trec din scenariul 3, în scenariul 2. Cinci dintre acestea, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3: Școala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu” Constanța (o clasă a IV-a și o clasă a VIII-a), Școala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” Constanța (o clasă a II-a și o clasă a VIII-a), Școala Gimnazială „Petre Ispirescu” Constanța (o clasă I), Școala Gimnazială Spectrum Constanța (o clasă a V-a) și Școala Postliceală „Hipocrate” Constanța.
 
Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele trece din scenariul 3, în scenariul 2, ca urmare a scăderii ratei incidenței cumulate sub pragul de 3/1.000 locuitori în localitatea Săcele.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii