Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:52 13 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța 14 persoane confirmate cu coronavirus, externate la cerere din unitățile medicale

ro

13 Jul, 2020 18:31 1255 Marime text
  • Sunt 94 de persoane internate, dintre care 83 din județul Constanța și 11 din alte județe.
 
În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, Prefectura Constanța reiterează importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști.

„Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!”, transmite Prefectura.

 
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 542 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 25 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 478 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 94 de persoane internate, dintre care 83 din județul Constanța și 11 din alte județe. Persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
 
Până în acest moment, 14 persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 au fost externate la cerere din unitățile medicale din județul Constanța. Dintre acestea, nicio persoană nu a fost externată în ultimele 24 de ore.
 
Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
 
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 209 sancțiuni contravenționale (în cuantum de 75.200 de lei), dintre care 34 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 1.750 de lei.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 64 de societăți comerciale și PFA.
 
În cursul zilei de ieri, 12 iulie a.c., 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 77 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.
 
„Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică”, transmite Prefectura.

Ti-a placut articolul?

Comentarii