Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța a alocat un milion de lei pentru combaterea epidemiei de coronavirus (document)

ro

13 Mar, 2020 19:51 2867 Marime text

Consiliului Județean Constanța s-a întrunit în aceasta după-amiaza în ședința de îndată.

La ședința au fost prezenți 20 de aleși județeni. Au absentat mai mulți liberali care se află în autoizolare. La sedință au fost prezenți totuși trei consilieri PNL. 

În cadrul ședinței a fost aprobata rectificarea bugetară pe anul în curs. Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu a precizat că luni, 16 martie, urmează să se analizeze către ce direcții vor fi repartizați acești bani.

O parte vor ajunge la Spitalul Județean Constanța în vederea achiziționarii de testere rapide pentru depistarea covid 19 și pentru alte echipamente necesare epidemiei de coronavirus. Restul banilor vor fi puși la dispoziția Comitetului pentru Situații de Urgență și ulterior, în baza unor protocoale, vor fi repartizați acolo unde este nevoie de achiziția de măști de protecție, dezinfectanți, într-un cuvânt, la toate instituțiile unde va fi nevoie, în baza protocoalelor.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu a mai menționat că cel de-al doilea punct pe ordinea de zi a fost aprobarea unui regulament în baza căruia, în cazul în care lucrurile legate de epidemia cu coronavirus evoluează negativ, următoarele ședințe de consiliu să se desfășoare prin intermediul votului electronic (aleșii județeni să nu mai fie astfel prezenți în sală, pentru a se evita contactul direct între persoane).

La rândul său, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, doctorul Cătălin Grasa a precizat că în următoarea perioadă va achiziționa 5000 de teste rapide pentru depistarea covid 19 de la Unifarm. Estimativ, prețul unui kit care conține 40 de teste este de 2000 de lei. Grasa a dat asigurări că există banii necesari pentru asigurarea celor 5000 de teste.

În secțiunea „Documente“, puteți consulta proiectul de hotărâre.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii