Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:38 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNSU Lista actualizată a țărilor pentru care se instituie măsura carantinei

ro

05 Mar, 2021 22:05 1139 Marime text
  • CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 5 martie 2021, Hotărârea numărul 15 privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, precum și pentru stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în unitățile de învățământ, în contextul pandemiei de COVID-19.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:
Art.1 - Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

Art.2 - Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 11 din 19.02.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art.3 - Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

Art.4 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

În secțiunea „Documente” puteți vizualiza lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii