Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:19 19 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJ Constanța va aproba proiectul Spitalului Județean Constanța. Aproape 7,5 milioane de euro, prin fonduri POIM

ro

15 Dec, 2020 00:00 1051 Marime text
  • Peste 35 de milioane de lei ar putea ajunge la Spitalul Județean Constanța
  • CJ Constanța va supune la vot pe 17 decembrie, la ședința ordinară proiectul
  • Banii sunt din fondurile Programului Operațional Infrastructură Mare
  • Activitățile sunt finanțate 100% din POIM
 
Consiliul Județean Constanța se întrunește în ședință pe data de 17 decembrie, online. Printre celelalte proiecte se numără și cel  privind aprobarea proiectului „Dotarea Spitatului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei sanitare COVID – 19” și a indicatorilor tehnico – economici aferenți.
 
Proiectul are o valoare totală de 35.935.568,7392 lei, respectiv 7.419.339,0604 euro depus la finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 9, Obiectivul specific 9.1. Durata de implementare este de 14 luni în perioada martie 2020 – aprilie 2021, iar activitățile sunt finanțate 100% din POIM.
 
Conform referatului de aprobare, prin adrese, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța a adus la cunoștință conducerii CJ Constanța necesitatea emiterii unei hotărâri prin care să se dispună aprobarea proiectului „Dotarea Spitatului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei sanitare COVID – 19”.
 
Spitalul a depus la finanțare în cadrul POIM proiectul menționat. Încă de la începutul crizei pandemice, SCJU Constanța a analizat resursele disponibile, infrastructura proprie precum și necesitatea unor investiții, achiziționând în acest sens, atât din surse proprii cât și cu suportul CJC, echipamente și aparatură medicală de specialitate, cât și materiale și dispozitive de protecție în vederea asigurării funcționabilității sale pentru asigurarea unui răspuns în timp util și eficient al unității sale la criza COVID-19.
 
Activitățile propuse prin proiect vizează în principal:
  • Decontarea achizițiilor efectuate de SCJU Constanța începând cu data de 1 februarie 2020
  • Realizarea de noi achiziții de echipamente, aparatură, materiale și echipamente de protecție precum și de materiale sanitare de igienizare și dezinfecție.
 
Lista echipamentelor și materialelor propusă prin acest proiect cuprinde, printre altele: nebulizatoare, trusă de videobronhoscopie, injectomate, fotolii medicale, spirometre, aparat de radiologie digital cu frafie cu tub fixat în podea, sistem modular de testare de testare pulmonară, ecograf cu sondă abdomen și cu sondă pleurală (liniară), paturi ATI, monitoare funcții vitale, aparate de ventilație mecanică, infuzomate, monitor de transport, defibrilatoare, aparate de anestezie, diferite tipuri de materiale și echipamente de protecție, diferite tipuri de substanțe necesare pentru decontaminare și dezinfecție, reactivi, etc, toate acestea contribuind în mod pozitiv la asigurara unui context epidemiologic optim, îmbunătățirea calității actului medical, lărgirea gamei serviciilor medicale, diminuarea semnificativă a cheltuielilor actuale pentru investigații, precum și scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii