Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:57 13 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai în vârstă persoană vaccinată împotriva COVID-19 în Capitală are 104 ani

ro

28 Mar, 2021 14:58 1296 Marime text
  • La 104 ani, cea mai în vârstă persoană vaccinată în Capitală s-a imunizat împotriva COVID-19.
 
Zoea Baltag este cea mai în vârstă persoană din București, care s-a vaccinat până astăzi împotriva COVID -19. La 104 ani, aceasta a fost imunizată cu cea de-a doua doză de vaccin, la centrul de vaccinare amenajat de Primăria Sectorului 4 la Palatul Național al Copiilor.

„Însoțită de o nepoată și unul dintre strănepoți, care a ținut-o în permanență de mână și care părea că îi dădea din puterea tinereții lui, doamna Zoea a venit la ora programată, la centrul de vaccinare, unde a fost întâmpinată de medicul coordonator.

Foarte comunicativă și afișând o dispoziție bună, aceasta a trecut fără probleme de zona de triaj, după care a fost imunizată cu cea de-a doua doză a vaccinului, într-unul dintre cele nouă puncte de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor. După administrarea serului, femeia a rămas 15 minute în zona de post vaccinare, sub atenta supraveghere a medicilor care au monitorizat-o îndeaproape. La fel ca după administrarea primei doze, doamna Zoea nu a avut nicio reacție adversă, ba chiar și-a păstrat buna dispoziție”, a transmis Primăria Sectorului 4 printr-un comunicat de presă.

”Nepoata mea, care este medic, m-a sfătuit să mă vaccinez, pentru că numai prin vaccin putem scăpa de această boală. Până acum nu am putut fi alături de nepoții mei. Acum suntem toți vaccinați și putem petrece sărbătorile împreună. Mă simt bine după vaccin, nu am simțit nicio durere și le mulțumesc medicilor de aici”, a declarat Zoea Baltag.

Robert Florea, viceprimarul Sectorului 4, a ținut să îi ofere acesteia un buchet de flori și o distincție pentru exemplul dat nouă tuturor.

”În primul rând, vă doresc multă sănătate și o viață senină în continuare alături de familia dumneavoastră! Să știți că nu voi uita niciodată această zi în care v-am cunoscut și în care v-am fost alături, așa cum, nimeni din cei aici de față, nu cred ca o va face. Dumneavoastră ne-ați dat astăzi cel mai puternic exemplu, acela ca pentru viață trebuie să lupți! Și că indiferent de cât de grea e lupta, împreună putem trece peste orice greutate! Pentru curajul și solidaritatea dumneavoastră, de a lupta, umăr la umăr, să punem capăt acestei pandemii, în numele Primăriei Sectorului 4 și al nostru, al tuturor, vă rog să primiți respectul și aprecierea noastră”, a declarat viceprimarul Sectorului 4, Robert Florea.

La centrul de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor funcționează nouă puncte de vaccinare, la care sunt programate zilnic, pentru imunizare, 540 de persoane, urmând ca numărul acestora să crească după suplimentarea cabinetelor cu încă șase puncte de vaccinare, începând cu jumătatea lunii aprilie.
 
 Sursă foto: Primăria Sectorului 4
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii