Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câte paturi asigură centrele de evaluare din județul Constanța. Când va fi deschis cel de-al patrulea

ro

22 Jan, 2022 00:00 1406 Marime text
  • De vineri, 21 ianuarie, s-au deschis 3 din cele 4 centre de evaluare care vor funcționale pe raza județului nostrum
  • Prezentarea la centrele de evaluare se face cu programare prin medicul de familie sau cu programare telefonică
 
De vineri, 21 ianuarie, s-au deschis 3 din cele 4 centre de evaluare care vor funcționale pe raza județului nostru, conform DSP Constanța. Cel de-al patrulea centru urmează să își deschidă porțile la 1 februarie, potrivit aceleiași surse. 
 
„Prezentarea la centrele de evaluare se face cu programare prin medicul de familie sau cu programare telefonică directă. Nu se recomandă deplasarea directă la centrul de evaluare fără o programare prealabilă“ - au mai precizat reprezentanții DSP Constanța.
 
Centrele de evaluare care au devenit funcționale sunt: Spitalul Municipal Mangalia, unde sunt 22 de paturi, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, unde sunt 21 de paturi și Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Gafencu”, unde sunt 10 paturi. Al patrulea centru urmează să fie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, unde vor fi alocate 16 paturi. Cel din urmă va fi deschis de pe 1 februarie.
 
Potrivit ministerului Sănătății, în noile structuri vor fi asistați pacienţii cu COVID-19 deja confirmaţi (prin testare), pentru care se vor realiza investigaţii biologice şi imagistice.


Specialiştii din centre vor putea, pe de o parte, să administreze aici, în regim de spitalizare de zi, anticorpi monoclonali, iar pe de alta, să prescrie tratament antiviral, pe care ulterior pacienţii cu forme uşoare sau medii de boală îl pot urma la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie.


Atât administrarea anticorpilor monoclonali, prin perfuzie, cât şi prescrierea medicamentelor antivirale pentru tratarea COVID-19 se pot realiza doar în spital. 
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Sursa foto: unsplash.com/ SJ Objio

Citește și:

Centrele de evaluare ambulatorii pentru pacienții COVID din județul Constanța devin funcționale

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii