Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:09 21 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadrele medicale din Constanta primesc a doua doză de vaccin, la Spitalul de Boli Infecțioase

ro

17 Jan, 2021 10:39 1514 Marime text

 
  • Începând de astăzi, medicii constănțeni primesc a doua doză de vaccin, la Centrul de Vaccinare de la Spitalul de Boli Infecțioase.
  • De la începutul campaniei de vaccinare, o singură persoană s-a infectat după ce a fost vaccinată împotriva COVID-19.
     
Începând de duminică, cadrele medicale imunizate în etapa zero vor primi a doua doză de vaccin, la Centrul de Vaccinare de la Spitalul de Boli Infecțioase.

În etapa zero, la Constanța au fost imunizați 260 de angajați de la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie.

O singură persoană s-a infectat după ce a fost vaccinată împotriva COVID-19.

Cristina Schipor, directorul DSP: „260 de doze de rapel se fac astăzi la Spitalul de Boli Infecțioase.”

Cristina Schipor, din conducerea DSP Constanța spune că în etapa a doua sunt aproximativ 40.000 de persoane ar trebui să se vaccineze în etapa a doua.

„În afara de Hârșova, pentru următoarele 2-3 zile sunt ocupate toate locurile la vaccinare în județ", a spus Cristina Schipor.

Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța spune că este o zi de sărbătoare. Abia aștepta ziua rapelului: „Am fost primul spital din țară care a avut un procent așa de mare de personal vaccinat".

"Întregul personal al spitalului, inclusiv TESA și paza s-au vaccinat", a mai spus Halichidis.

Nu au fost reacții adverse până la acest moment.

DSP Constanța va transmite o informare prin care va face precizarea că persoanele din etapa a II-a de vaccinare se vor vaccina la SMIT-Stadionul Portul. În aplicația de programare apare adresa Spitalului Militar de pe bvd. Mamaia deoarece sistemul modular are caracter temporar iar adresa este luată conform CUI-ului spitalului de care aparține.
 


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii