Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritățile caută cele mai bune soluții pentru înființarea unui centru de vaccinare drive-thru permanent la Constanța

ro

13 Jul, 2021 00:00 1303 Marime text
  • Autoritățile caută un spațiu pentru amenajarea unui spațiu drive-thru permanent la Constanța
  • Până în prezent, au fost organizate centre temporare drive-thru, iar cele mai bune rezultate au fost oferite de cel de la City Park Malll
Mai multe orașe din țară au implementat un sistem de vaccinare drive-thru, pentru a facilita procesul de vaccinare anti-COVID-19. Nu este prima oară când se discută să fie înființat un astfel de spațiu, permanent, la Constanța, conform reprezentanților DSP Constanța.
 
Au fost diverse încercări, fie în Mamaia, fie în Constanța, la City Park Mall, iar rezultatele sunt încă în procesare. Totodată, la nivel național, sunt patru centre drive-thru în București, unul în Arad, unul în Oradea, unul în Buzău, unul în Cluj-Napoca, unul în Galați, unul în Deva, unul în Iași, unul în Piatra Neamț, unul la Roman, unul în Slatina, unul în Sibiu, unul la Suceava, unul în Timișoara și unul în Râmnicu-Vâlcea.
 
Sunt ședințe periodice la Prefectura Constanța, unde sunt discutate cele mai bune soluții pentru îmbunătățirea campaniei de vaccinare pe litoral, iar astăzi, 13 iulie, are loc una în care, printre altele, se va discuta și posibilitatea înființării unui centru permanent drive-thru.
 
Puncte de referințe sunt și testele pilot ale diverselor centre care sunt deschise temporar, în weekend la Constanța.  În weekendul care tocmai s-a încheiat, a fost un centru drive-thru la City Park Mall, unde, în zilele de 9-11 iulie au fost vaccinate 34 de persoane, 18 cu Pfizer și 16 cu Johnson&Johnson. La evenimentul organizat în Parcul Arheologic, Jardin Urbain, s-au vaccinat 15 persoane cu Pfizer și alte 15 cu Johnson, deci un total de 30 de persoane vaccinate. De altfel, de la începutul campaniei de vaccinare în România, județul Constanța se apropie de 200.000 de persoane vaccinate.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii