Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție la ieșirile de 1 Mai! Polițiștii verifică zonele în care odinioară se încingeau grătare

ro

30 Apr, 2020 15:52 2034 Marime text

IPJ Constanța atrage atenția cetățenilor care intenționează să iasă de 1 Mai la iarbă verde sau la plimbare pe plajă.

„Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și dacă vom acționa, în continuare, împreună.
 
Ne apropiem de 1 Mai care, pe lângă Ziua Internaţională a Muncii, este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri.
 
Anul acesta, toţi, trebuie să abordăm altfel 1 Mai şi să respectăm distanţarea socială, restricțiile prevăzute de Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă.
 
- Păstrați distanțarea socială, evitați aglomerațiile şi nu transformați aceaste zile în curse pentru cumpărături. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.
- Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie.
 
Vă informăm că accesul este restricționat  în zonele cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde (Valu lui Traian, Fântânița - Murfatlar, Cheile Dobrogei, etc.).
 
Echipajele de poliție rutieră, ordine publică, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, militari, vor supraveghea toate aceste zone, unde tradițional se încing grătarele.
 
De asemenea, vă reamintim faptul că plajele de pe întreg litoralul Mării Negre vor fi în atenția polițiștilor, întrucât statul pe plajă „la bronzat”, șuetă sau pescuit nu reprezintă un motiv justificat de a ieși din casă în această perioadă.
 
Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare în vigoare sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.
 
Atragem atenţia că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Nu se va arăta toleranţă faţă de cei care nu inţeleg să respecte eforturile colective depuse în vederea reducerii numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege că de data aceasta vom sărbatori acasă, doar în familie.
 
Forțe din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, împreună cu structurile jandarmeriei (Inspectoratul Județean de Jandarmi, Gruparea Mobilă Tomis), polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, polițiști locali constănțeni şi militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale sunt implicate în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare și sunt pregătite să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii.
 
În toată această perioadă, se acționează cu efective mărite. Cele aproximativ 1.200 de forțe de ordine sunt în stradă, zilnic, pentru siguranța dumneavoastră”, a transmis IPJ Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii