Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:07 27 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 30.000 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina, verificate ieri. Ce s-a constatat

ro

21 Apr, 2020 13:06 736 Marime text

Luni, 20 aprilie, aproape 12.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea ordinii publice.

A fost verificată și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice. 

Polițiștii au acționat în sistem intregrat cu celelate structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Poliției Locale și ale Ministerului Apărării Naționale, în cadrul dispozitivului de ordine și siguranță publică, atât pentru respectarea Ordonanțelor Militare, cât și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au verificat aproape 30.000 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina și au fost preluate și însoțite, din zonele de frontieră, 457 de autovehicule.

De asemenea, au constatat 4 infracțiuni la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Tot în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 4.668 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației.

Polițiștii sunt pregătiți pentru a interveni la sesizările oamenilor și pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 2.955 de intervenții la evenimente, dintre care 2.573 au fost sesizate de cetățeni prin Apelul Unic de Urgență 112.

129 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și alte 5 persoane urmărite au fost depistate. 

În trafic, polițiștii au constatat 125 infracțiuni rutiere, fiind reținute 186 de permise și retrase 110 certificate de înmatriculare.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi este necesar să respectați prevederile Ordonanțelor Militare!

Ti-a placut articolul?

Comentarii