Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:42 27 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 110 persoane internate cu Covid, la Constanța. Situația actualizată la nivelul județului

ro

26 Jun, 2020 17:42 1762 Marime text


•    Prefectura Constanța face un apel către populație să respecte măsurile pentru prevenirea răspândirii Coronavirus


Prefectura Constanța a dat publicității situația actualizată pentru județul Constanța privind epidemia de Coronavirus. Potrivit datelor oficiale, de la debutul pandemiei, la nivelul județului Constanța au fost confirmat 411 persoane infectate cu Covid-19. Dintre acestea, 344 de pacienți au fost declarați vindecați și externați, iar alte 21 de persoane au decedat. În prezent, sunt 109 persoane internate, dintre care 95 din județul Constanța și 14 din alte județe.

„Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!“, este apelul Prefecturii către constănțeni.

Redăm, în continuare, comunicatul oficial al Prefecturii Constanța:

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 411 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 21 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 344 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 109 persoane internate, dintre care 95 din județul Constanța și 14 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 40 de persoane, care ocupă 2% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.298 de persoane în izolare la domiciliu.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.


În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 21 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 11.700 de lei), dintre care patru pentru nerespectarea măsurii de carantinare / izolare la domiciliu (Legea 55/2020), în valoare de 4.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 5 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 25 iunie a.c., peste 600 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.897 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii