Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:03 21 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alți trei medici din Constanța, diagnosticați cu Covid-19

ro

30 Sep, 2020 21:35 2156 Marime text


Astăzi, 30 septembrie 2020, alți trei medici din județul Constanța au fost confirmați cu noul coronavirus. Numărul lor a ajuns la 61, fiind în total 204 de cadre medicale infectate, la nivelul județului de la debutul pandemiei, medicilor bolnavi alăturându-li-se 81 de asistenți medicali și 62 de cadre din rândul personalului auxiliar infectate.

Informația a fost dată publicității în această seară de Prefectura Constanța, odată cu publicarea situației actualizate privind evoluția epidemiei de coronavirus în județul nostru.

Se arată în informarea transmisă de Prefectura Constanța că, în urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județ, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 204 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (61), asistenți medicali (81) și personal auxiliar (62).

În total, în acest moment, sunt 390 de persoane internate cu Covid-19.

Iată întregul comunicat transmis de Prefectura Constanța:

Situație actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus


De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.850 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 64 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.


În acest moment, sunt 390 de persoane internate, dintre care 357 din județul Constanța și 33 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.053 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 248 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 204 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (61), asistenți medicali (81) și personal auxiliar (62).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 122 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 77 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 93 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 82 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 10 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 6 ocupate).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 274 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 38 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 14.600 de lei), dintre care 8 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 1.500 de lei.

În cursul zilei de ieri, 29 septembrie a.c., 600 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 449 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii