Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Rafila „Vârful valului 5 va fi probabil în perioada 10-15 februarie”

ro

25 Jan, 2022 13:48 1225 Marime text


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, într-un interviu pentru Digi24, că vârful valului 5 al pandemiei va fi atins între 10 și 15 februarie, urmând ca unele restricții să fie eliminate, dacă se va constata o pantă descendentă în privința numărului de infectări noi cu SARS-CoV-2. 

„Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Și lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a spus Alexandru Rafila. 

Acesta a adăugat faptul că până va fi vorba despre o relaxare, personalul medical va întâmpina o perioadă grea, deoarece în spitale apar focare de infecţie la personalul medical.

„Vorbim de focare la personalul medical. Am avut o astfel de situație în București și încercăm să găsim soluții, chiar temporare, pentru continuarea activității și ca pacienții să aibă acces la servicii de sănătate. 

(...) E adevărat că proporția de cazuri grave, care necesită spitalizare sau ATI, e mai mică, dar apar probleme legate de transmisibilitate, care afectează personalul medic sau pacienții internați cu alte boli și care se infectează în spital. 

Nu sunt probleme legate de forme grave ale bolii, dar dacă apar câteva cazuri, trebuie să-ți continui activitatea și înseamnă relocarea de personal de pe alte secții”, a adăugat ministrul Rafila. 

Foto Facebook/ Alexandru Rafila
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii