Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Rafila „Nu vom lua niciodată măsuri de relaxare pe un trend crescător”

ro

08 Dec, 2021 15:20 1346 Marime text


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie 2021, că măsurile de relaxare au fost adoptate în contextul în care incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrează un trend descendent.


 

„Aceste măsuri sunt luate pentru că avem o situaţie în care incidenţa la nivel naţional este apropiată de 1 şi avem o scădere consecutivă timp de mai multe săptămâni. Aceste măsuri de relaxare se pot schimba, dacă vreţi, într-un timp foarte scurt dacă trendul se transformă dintr-un trend descrescător într-un trend crescător. (...)

În cursul verii au fost luate măsuri de relaxare pe un trend crescător. Noi nu o să facem niciodată acest lucru, să luăm măsuri de relaxare atunci când numărul de cazuri creşte şi monitorizăm foarte atent, împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, acest lucru. Monitorizăm de asemenea eventuale evoluţii neobişnuite în anumite zone din ţară, încât să putem să reacţionăm cât mai repede", a explicat ministrul Alexandru Rafila. 






Alexandru Rafila a afirmat că includerea rezultatelor testelor în cadrul certificatului digital COVID nu este o măsură de relaxare, ci „de normalitate", menționând că acest lucru le va da „încredere oamenilor că pot desfăşura activităţi în condiţii de siguranţă şi fără discriminare".

Sursă foto și video: Facebook.com/ Guvernul României, Alexandru Rafila
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii