Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Rafila „Nu exclud ca un prim caz de infectare cu Omicron să existe deja în România”

ro

03 Dec, 2021 21:30 1145 Marime text
  • Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu exclude să existe deja în România un prim caz de infectare cu noua tulpină africană Omicron.
Acesta a precizat că poate fi vorba despre anumite persoane care au călătorit şi nu se ştie nimic despre ele.

„Eu nu exclud că acest prim caz există deja în România, poate nu în rândul celor care au fost deja testaţi, poate au fost persoane care au călătorit şi au venit din terţe ţări şi nu ştim despre ei.

Aţi fost entuziasmaţi sau interesaţi de primul caz de COVID, primul caz transportat cu izoleta şi aşa mai departe, după aceea lucrurile acestea au devenit o banalitate”, a adăugat ministrul Sănătății.


Alexandru Rafila a menționat că „ar trebui să fim puţin mai relaxaţi şi să căutăm informarea populaţiei într-un mod responsabil, mai puţin transmiterea de mesaje care să agite populaţia", conform AGERPRES.

„Nu ştim încă, pentru că nu cunoaştem elementele legate de patogenitatea similară sau diferită faţă de a tulpinii Delta sau a tulpinii originale”, a declarat ministrul, întrebat dacă oamenii ar trebui să se teamă de noua tulpină. 


Sursă foto: Facebook.com/ Alexandru Rafila
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii