Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:21 28 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Rafila Este "aproape imposibil" să nu te infectezi cu Omicron

ro

23 Jan, 2022 13:18 1150 Marime text
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat duminică, 23 ianuarie, că este "aproape imposibil" ca o persoană să nu se infecteze cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.


"La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil, vă spun, este aproape imposibil să nu te infectezi. Gândiţi-vă că se infectează persoane vaccinate şi persoane nevaccinate.

Noi nu am avut niciun fel de informaţii despre acest virus. El a venit pe un teren, şi asta este problema acestui virus, a venit pe un teren imunologic, dacă vreţi, virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate.

 Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit inaparent. Au făcut sau nu au făcut nimic sau a fost o chestie tranzitorie de câteva ore trecerea lor prin infecţie.

Aceste persoane au trecut prin boală, deci au o memorie imună faţă de acest virus şi dacă se reîmbolnăvesc o fac mult mai eficient sau nu se reîmbolnăvesc. Este o situaţie cu totul diferită
", a spus Alexandru Rafila, la Prima TV. 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că săptămâna viitoare, este posibil ca numărul de cazuri noi de COVID-19 să ajungă la 25.000 sau 28.000 pe zi, însă a subliniat că viteza de creştere a infectărilor este în scădere.


Foto Pixabay
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii