Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:55 27 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Rafila, despre introducerea în România a tratamentului anti-COVID. „Ne pregătim cu medicația antivirală pentru circa 250.000 pacienți” (VIDEO)

ro

05 Jan, 2022 14:53 1151 Marime text


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis miercuri, 5 ianuarie 2022, că în România redevine obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile, iar aceasta trebuie să fie doar tip medical sau FFP2.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că nu există nicio impunere privind folosirea unui anumit tip de măști și că este vorba doar despre înlocuirea măștilor textile, foarte puțin eficiente.

Șeful DSU, Raed Arafat, a punctat faptul că masca de protecția va fi purtată și pe stradă, excepție făcând activitățile individuale – „Activitate sportivă în care ești singur, faci jogging, nu porți mască. (...) Alfel, o porți. Riscul să te contaminezi este foarte mare”
 

„Cine doreste poate utiliza și alte tipuri, precum FPP 2, asta nu înseamnă că impune cineva acest tip de mască. E vorba doar de înlocuirea măștilor textile, foarte puțin eficiente sau ineficiente", a afirmat ministrul Alexandru Rafila.


Întrebat dacă vor fi sancționați cei care vor purta măști textile în loc de măști chirurgicale sau FFP2, el a spus că vor fi gândite și sancțiuni dacă va fi cazul.

De asemenea, ministrul Sănătății a subliniat faptul că, persoanele care dezvoltă forme grave de COVID-19 sunt, în general, persoane nevaccinate sau vaccinate cu schemă incompletă.

„Avem în rândul persoanelor cu cazuri grave sau în rândul celor care au decedat (...) persoane nevaccinate sau nevaccinate complet”, explică ministrul. 


Alexandru Rafila a vorbit și despre introducerea în schema de tratament a două medicamente dedicate pentru pacienții COVID-19 – molnupiravir (Merck) și paxlovid (Pfizer).

„Este vorba despre molnupiravir și paxlovid. Sunt produse de o companie americană. (...) Nu putem aștepta operaționalizarea acelui acord-cadru (...) Suntem contra cronometru”, a declarat Alexandru Rafila. 

„Primul pe care îl vom avea disponibil, va fi pus la dispoziția pacienților. (...) Sper ca spre sfârșitul acestei luni să avem disponibile cantități dintr-unul din cele două produse. Ne pregătim cu medicația antivirală pentru circa 250.000 pacienți”


Acesta a explicat că medicamentele antivirale împotriva COVID-19 nu se vor găsi în farmacii, ci vor fi administrate „țintit” pacienților pentru care beneficiul este maxim, iar riscul de utilizare mic, după ce vor fi supuși evaluării medicale.   Sursa foto și video: Facebook.com/ Guvernul României
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii