Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:21 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agigea și Mihail Kogălniceanu au sărit de incidența de 7,5 cazuri la mia de locuitori. Eforie va intra în carantină de weekend

ro

07 Oct, 2021 14:04 2614 Marime text
  • Noi localități în carantină

Trei localități sunt din nou în atenția autorităților locale constănțene, după ce rata incidenței a crescut considerabil. După ce a fost instituită recent carantina de weekend pentru locuitorii din Agigea și Mihail Kogălniceanu, iată că numărul cazurilor au crescut, iar rata incidenței în cele două localități a trecut de 7,5 cazuri la mia de locuitori. În cazul lor, în urma deciziei CJSU de astăzi, restricțiile de weekend se vor aplica zilnic.

Mai mult, tot astăzi localitatea Eforie va intra în carantină de weekend, după ce rata incidenței a depășit 6 cazuri la mia de locuitori. 

Incidența în localitățile menționate este următoarea - Eforie - 6,04, Agigea - 8,12 și Mihail Kogălniceanu - 7,92. 

Guvernul a adoptat Hotărârea de Guvern care include măsurile adoptate joi de CNSU pentru localitățile care au depășit rata de infectare de 6 cazuri noi la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Prin aceasta, masca devine obligatorie în spații publice, programul magazinelor se reduce până la ora 22:00, restaurantele vor fi deschise la jumătate din capacitate pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală, nunțile și botezurile vor avea loc cu maxim 200 de invitați vaccinați sau trecuți prin boală, de la carantina de noapte în weekend sunt exceptați cei vaccinați iar școlile rămân deschise dacă nu sunt elevi bolnavi de Covid.

Programul activităților economice este permis până la ora 24:00, iar în weekend, până la ora 22:00, când incidența este între 6 și 7,5 la mie. Când incidența trece de 7,5 la mie, magazinele, restaurantele și alte activități se închid la ora 22.00.

Localitățile cu peste 6 la mie intră în carantină în weekend, când circulația între orele 20:00 și 05:00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală. În localitățile cu rata de infectare peste 7,5 la mie, măsura este valabilă pentru toate zilele săptămânii.

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Testele COVID nu mai asigură accesul clienților.


Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă.

Evenimentele private - nunți, botezuri, mese festive – pot fi organizate în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Toți participanții trebuie să fie ori vaccinați cu schemă completă, ori trecuți prin boală.

Școlile rămân deschise și dacă incidența trece de 6 la mie. Vor fi închise clase sau școli, individual, în funcție de apariția cazurilor de COVID.

Elevii și cadrele didactice vor fi testați cu teste de salivă non invazive.

Ti-a placut articolul?

Comentarii