Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:38 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania Novavax

ro

20 Dec, 2021 15:39 971 Marime text


Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat acordarea unei autorizații de introducere pe piață condiționată pentru vaccinul Novavax împotriva COVID-19, pentru administrarea la persoanele peste 18 ani.


Novovax este al cincilea vaccin aprobat în Uniunea Europeană pentru prevenirea COVID-19, potrivit unui comunicat transmis de EMA.


Este un vaccin pe bază de proteine ​​și, împreună cu vaccinurile deja autorizate, va sprijini campaniile de vaccinare în statele membre UE.
 

După o evaluare amănunțită, comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al EMA a concluzionat că datele despre vaccin sunt solide și îndeplinesc criteriile europene de eficacitate, siguranță și calitate.
 

Rezultatele studiilor arată o eficacitate a vaccinului Novavax de aproximativ 90%.


Tulpina originală de SARS-CoV-2 și unele variante de îngrijorare, cum ar fi Alpha și Beta, au fost cele mai comune tulpini virale care circulau atunci când studiile erau în desfășurare. În prezent, există date limitate privind eficacitatea acestuia împotriva altor variante de îngrijorare, inclusiv Omicron.
 

Reacțiile adverse observate la vaccinul anti-COVID Novovax în studii au fost de obicei ușoare sau moderate, fiind eliminate în câteva zile după vaccinare.


Cele mai frecvente au fost sensibilitate sau durere la locul injectării, oboseală, dureri musculare, dureri de cap, o senzație generală de rău, dureri articulare și greață sau vărsături.


Sursă foto: unsplash.com/ Hakan Nural
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii