Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:38 26 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiunile militarilor în ultimele 24 de ore, pentru limitarea răspândirii COVID-19

ro

07 Apr, 2020 21:05 677 Marime text

În intervalul 6 aprilie ora 16.00 - 7 aprilie ora 16.00, un număr de 2.043 militari și 426 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 420 misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iași), Albița (Vaslui), Vama Veche și Ostrov (Constanța), Giurgiu (Giurgiu), Bechet și Calafat (Dolj), Porțile de Fier 1 (Mehedinți), Stamora Moravița, Jimbolia și Cenad (Timiș), Nădlac 1, Nădlac 2 și Vărșand (Arad), Petea și Halmeu (Satu Mare), transport de echipamente medicale și alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane. În același interval, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 222 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a efectuat marți, 7 aprilie, un zbor pe ruta București - Timișoara -Milano, pentru a transporta o echipă formată din 14 medici și asistenți medicali români care va acționa la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Până la acest moment, militarii Armatei României au preluat de la Jandarmeria Română 82 de obiective în pază, în municipiul București și în alte 28 de județe.

Totodată, militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) „General Gheorghe Teleman”, din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, continuă misiunile începute vineri, 3 aprilie, pentru decontaminarea și dezinfectarea căilor rutiere şi a spaţiilor exterioare din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din municpiul Suceava.

Militarii Batalionului 1 CIMIC din București vor distribui, în zilele de 8 și 9 aprilie, aproximativ 1000 de pachete cu produse alimentare și de igienă persoanelor vârstnice din zonele afectate de coronavirus din județul Suceava.

Ti-a placut articolul?

Comentarii