Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:27 05 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni și verificări în trafic și la persoanele din carantină sau izolare. Au fost aplicate amenzi

ro

16 Apr, 2020 13:58 523 Marime text

În ultimele 24 de ore, polițiștii au verificat peste 38.000 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină și au fost aplicate peste 5.800 de amenzi privind restricționarea circulației.

În cursul zilei de ieri, 15 aprilie, peste 14.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea ordinii publice în zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.

Polițiștii au verificat și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.

În misiunile lor, polițiștii au fost sprijiniți de peste 4.000 de polițiști locali, alăturându-se, în activitățile în sistem integrant, jandarmi și efective ale M.Ap.N.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au verificat 38.236 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. 305 autovehicule (cu 989 persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră.

De asemenea, polițiștii au constatat 16 infracțiuni la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

 Totodată, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 5.801 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.771.175 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației.

 Polițiștii sunt pregătiți pentru a interveni la sesizările oamenilor și pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 2.239 de intervenții la evenimente, dintre care 1.806 au fost sesizate de cetățeni prin Apelul Unic de Urgență 112, fiind organizate 339 de acțiuni.

 145 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și alte 10 persoane urmărite au fost depistate. 

 În trafic, polițiștii au constatat 75 de infracțiuni rutiere, fiind reținute 194 de permise și retrase 144 de certificate de înmatriculare.

 Reamintim că dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Apelați 112 - Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă -  numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii