Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:33 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni pentru limitarea răspândirii virusului SARS-Cov-2, la Tulcea

ro

04 May, 2021 12:35 312 Marime text
  • S-a acționat zilnic pentru impunerea respectării normelor instituite pe perioada stării de alertă.
În perioada 30 aprilie – 03 mai, polițiștii din cadrul IPJ Tulcea, împreună cu polițiști locali și reprezentanți ai autorității locale au acționat, sub coordonarea Instituției Prefectului-Județul Tulcea, pentru verificarea modului în care se respectă prevederile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

S-a acționat zilnic pentru impunerea respectării normelor instituite pe perioada stării de alertă, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale dar și a riscului rutier.

Polițiștii au fost prezenți în zona lăcașurilor de cult de pe raza județului pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, pentru a fluidiza traficul rutier și a evita formarea de aglomerări de persoane, precum și pentru a se asigura că se respectă măsurile sanitare de prevenție, nefiind înregistrate incidente.
 
De asemenea, poliţiştii au acționat și în centrele comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, dar și pe terase, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul pandemiei de Covid-19.

Astfel, zilnic, în medie, peste 161 de polițiști tulceni au fost la datorie, pe raza întregului județ, pentru siguranța comunității.

În perioada de referință, structurile de poliție au intervenit la peste 130 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. În urma activităților, au fost constatate 22 infracțiuni, dintre care 15 contra persoanei, 4 contra patrimoniului ( 3 furturi +1 distrugere) și alte 3 la regimul rutier, 10 persoane fiind prinse în flagrant delict.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 301 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 200 950 lei.

În continuare, polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale.

„Facem apel la responsabilitatea cetăţenilor, în ceea ce priveşte respectarea tuturor măsurilor impuse în contextul pandemiei de Covid 19. Recomandăm tuturor cetățenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să respecte interdicțiile cu privire cu privire la deplasarea/libera circulație şi organizarea de evenimente private. Vă reamintim faptul că polițiștii acționează preventiv, însă față de abaterile de la normele în vigoare vor fi luate măsurile legale care se impun.


Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.
 
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, precizează IPJ Tulcea.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii