Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A patra doză de vaccin anti-COVID, utilitate redusă contra Omicron

ro

18 Feb, 2022 08:58 1136 Marime text


A parta doză de vaccin împotriva COVID-19 are un efect redus în protejarea faţă de infectarea cu varianta Omicron, potrivit unui studiu efectuat în Israel.

Specialiștii au observat că, în urma administrării a dozei a patra, cei care au participat la respectivul studiu au dobândit anticorpi restabiliţi la nivelul celor de după a treia doză. Totuși, infectările simptomatice în rândurile lor au fost frecvente. 

Cei imunizați cu doza a patra care au contactat tulpina Omicron au resimţit simptome uşoare, dar majoritatea au avut încărcături virale relativ ridicate şi erau potenţial contagioase. 

Datele studiului publicat marți sugerează că a patra doză de vaccin anti-COVID-19 nu creşte imunitatea, ci doar o restabileşte la nivelul de anticorpi dobândiți în urma administrării celei de-a treia doză. 

Conform autorilor cercetării, persoanele vârstnice şi cele din alte grupuri vulnerabile ar putea avea un beneficiu după doza a patra, scrie agenția DPA, citată de AGERPRES.

Datele unui studiu clinic ce prevede un ser Pfizer adaptat pentru tulpina Omicron va fi disponibil în luna martie a acestui an, serul urmând a fi livrat în aprilie, dacă mai este necesar.  

Sursa foto: Pixabay 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii