Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:59 18 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

39.300 doze de vaccin de la Moderna se distribuie astăzi în țară Câte doze ajung la Constanța

ro

05 Feb, 2021 11:27 527 Marime text
  • 39.300 doze de vaccin de la Moderna se distribuie astăzi în țară.
  • La Centrul Regional de Distribuție Constanța ajung 4.100 doze, a transmis Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
În cursul zilei de astăzi vor fi distribuite 39.300 de doze de vaccin de la Moderna către centrele regionale din țară. Dozele fac parte din a treia tranșă de vaccinuri sosite la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", în această dimineață.

Tranportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospecialele Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de +2 - +8 grade celsius.

Astfel, din Centrul Național de Distribuție București, dozele vor fi distribuite, după cum urmează:
- Centrul Regional de Distribuție Brașov: 5.400 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Cluj: 4.600 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Constanța: 4.100 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Craiova: 4.200 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Iași: 5.200 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 2.300 doze.

 Centrului Național de Distribuție București îi vor rămâne alocate 13.500 doze

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii