Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

26 februarie 2020 – A apărut „Pacientul zero” cu COVID-19 în România

ro

26 Feb, 2021 00:00 1788 Marime text
  • A trecut un an de la prima persoană infectată din România
  • Pacientul zero este considerat un italian, căsătorit cu o româncă, venit în vizită în țară


Pe 26 februarie 2020 ajungea în România prima persoană infectată cu noul coronavirus. La vremea respectivă nu ne-am fi gândit că evoluția virusului în România o să fie cea pe care o știm.

Pe 23 februarie, Ludovic Orban anunța carantina de 14 zile pentru cetățenii care vin în țară dintr-o zonă unde există un focar de infecție.

„Pacientul zero” din România este un italian, care este căsătorit cu o româncă și a venit în vizită la familia din țară. Ce este interesant este că italianul era acuzat de opinia publică din Italia că ar fi adus virusul din România, iar la noi invers. Ce este drept, este prima persoană diagnosticată oficial cu virusul, care ar fi intrat în contact cu ceilalți pacienți din stadiul inițial al SARS-CoV-2 de pe teritoriul țării.

Ziua Z – 26 februarie, a fost confirmat primul pacient român cu COVID-19. Este vorba de un pacient din Gorj. A doua zi, ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că starea bărbatului infectat care a intrat în legătură cu cetăţeanul italian din Rimini venit în zonă în perioada 18-22 februarie, este una bună, fără a prezenta simptome. Tot la 27 februarie, cetăţeanul din Gorj a fost adus la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

Pe 11 martie 2020, la Constanța, a fost înregistrat primul caz de persoană infectată cu COVID-19. Este vorba de un bărbat de 52 de ani, din Constanța, care a declarat că nu a avut contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit în această perioadă, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Este asistent șef al secției medicină internă II, în cadrul Spitalului Județean Constanța. Unitatea spitalicească a intrat în carantină. În aceeași zi, Organizația Mondială a Sănătății anunța că COVID-19 este o pandemie.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii