Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:06 30 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

25 de cazuri noi Covid în sistemul sanitar și în învățământul din Constanța, într-o zi

ro

24 Oct, 2020 19:28 3680 Marime text


Patru profesori, cinci elevi, doi studenți și alte trei persoane din rândul personalului auxiliar din sistemul de învățământ au fost diagnosticați cu Covid-19, în ultimele 24 de ore.

Totodată, alți cinci asistenți medicali și șase persoane din cadrul personalului auxiliar din sistemul sanitar au fost, la rândul lor, confirmați cu noul coronavirus.

Informațiile au fost transmise astăzi, 24 octombrie 2020, de către Instituția Prefectului - Județul Constanța și sunt coroborate cu situația anterioară transmisă de autoritățile județene.

Iată datele puse la dispoziție de Instituția Prefectului - Județul Constanța:

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 4.865 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 113 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 450 de persoane internate, dintre care 411 din județul Constanța și 39 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.098 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 518 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 76 de cadre didactice, 117 elevi, 39 de studenți și 24 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 356 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (90), asistenți medicali (145) și personal auxiliar (121).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 121 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 90 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 94 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 74 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 56 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 15 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 856 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 169 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 23.350 de lei), dintre care 165 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 22.850 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 148 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 23 octombrie a.c., peste 650 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.480 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii