Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valul 1 – partea a doua – ziua 14. O lunație foarte intensă, care ne prinde și pe noi între lumi

ro

25 Jan, 2024 12:03 715 Marime text







Valul 1 – partea a doua – ziua 14

25 ianuarie 2024


Luna plină în Leu (sau în Rac spre Leu)
O vom găsi în mai multe variante, pentru că este exact între zodii.
O lunație foarte intensă, care ne prinde și pe noi între lumi.
Suntem presați între emoții și gânduri care uneori ne produc reacții fizice, și o parte de observator ce vede toată frămânarea și cumva, reușește să nu se prindă în ea.

Atenție la Ego
Pentru că luna își face trecerea în Leu, Ego-ul se exprimă astăzi fioros și zgomotos.
Al meu, mie, pe mine – le auzim astăzi din gurile tuturor.
”Să-mi faci mie una ca asta!”
”Cum poți să te porți așa cu mine?”
”Este al meu! Să nu te atingi!”
Astăzi Ego-ul este sensibil, inflamabil și reactiv. Observatorul are o sarcină grea. Exact precum cea a unui părinte care își supraveghează copilul imediat după ce a mâncat o înghețată sau o felie de tort. Supravegherea este necesară pentru protecție și limitarea daunelor.
Astăzi este în același timp o zi potrivită să evaluăm rezultatele lucrului interior pe care îl facem de la începutul acestui val de energie.
Este ultima zi a valului, pentru că am trecut printr-o scădere de 14-15 zile și apoi o creștere, de 14 zile, adică am mers pe unda sinusoidală într-un ciclu complet.
La un nivel figurat se termină acest val și de mâine începe un val nou.
La nivelul realității, nimic nu se termină și nimic nu începe, totul continua așa cum a fost dintotdeauna, cu urcușuri și coborâșuri, sinusoidal, vălurit și perpetuu.

Este ultima zi de luat suplimente, pentru că începând de mâine, intrăm într-o altă etapă de eliminări și detoxifiere.

Este ultima zi pentru precauție la alimentație, în special la dulciuri și grăsimi (uleiuri vegetale). Precauțiile rămân și următoarele 14 zile, dar ceva mai relaxate.

Este ultima zi de repaus și odihnă, pentru că de mâine, energia se reîntoarce și putem re-deveni ceva mai activi și dinamici.

Finalurile și începuturile sunt doar marcaje convenționale umane.
Pentru mintea noastră, este util să avem repere. De aceea există calendarele, agendele, aplicațiile cu bip-uri ce ne anunță când începem și când finalizăm ceva.

În cartea ”Momentul potrivit”, care este din nou disponibilă și în varianta tipărită https://shop.aska.ro/categorie.../carti/dr-sorina-soescu/ discut despre această dihotomie între importanța marcării începuturilor și finalurilor, dar în același timp, conștientizarea curgerii continue, care este întreruptă, ocazional, pentru fiecare dintre noi, de aceste ”momente potrivite”.

Astăzi este un moment potrivit să fim cu noi înșine, să ne oferim minute și ore doar să stăm în propria companie, să ne observăm gândurile, emoțiile și reacțiile, să ne cunoaștem mai bine. Atenția pe care o oferim la totul din afara noastră, mai puțin nouă înșine, este o sursă importantă de cunoaștere.

Astăzi, să focalizăm atenția pe noi, pe corp, pe propriile noastre reacții și emoții.

Și să fim alături de toate descoperirile pe care le facem. Cunoașterea de sine pornește odată ce facem pace cu Ego-ul.Îl acceptăm așa cum este, cu hachițele sale de leu / motan, și după ce facem pace cu el, continuăm să explorăm ceea ce găsim dincolo de el, cu multă curiozitate și entuziasm.

Potențialul uman se dezvoltă dacă primește atenție. Dincolo de Ego, este enorm de mult teritoriu ne-explorat.
Să avem cu toții o zi de Lună plină ”între lumi”, între zodii - cât mai avantajoasă și utilă pentru propria creștere. Este momentul potrivit să învățăm să stăm relaxați în propria companie, indifferent cum se mișcă energia în jurul nostru
 

Text și foto: ZyannaOrinda/ Facebook

Citește și
Valul 1 – partea a doua – ziua 12 23 ianuarie 2024 Presiunea energiei lunare s-a intensificat mult
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii