Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valul 1 – partea a 2-a - ziua 8, 19 ianuarie 2024. Somnul și odihna sunt activitățile care ne încarcă cel mai bine

ro

19 Jan, 2024 12:01 704 Marime text

Sursa foto: Facebook/ Zyanna Orinda






Energia lunii în creștere se intensifică. Am trecut de pătrar și intrăm în linie dreaptă spre luna plină de pe 25 ianuarie. Totul devine foarte intens.
Emoțiile, gândurile, interacțiunile, reacțiile – totul este extrem de rapid vibrațional.
 
În perioada ianuarie – februarie, la fel ca și în octombrie – noiembrie, lumea noastră este foarte aproape, ca frecvență de vibrație, de lumea de dincolo.
 
Cu alte cuvinte, vibrația trecerii pe care o numim ”moarte” se simte mai intens ca niciodată. Cine o simte? Corpul nostru, cu simțurile sale animalice. Mintea rațională este neputincioasă în fața senzațiilor corpului.
Acesta simte ceea ce simte.
 
Dar ceea ce simte corpul nu este un motiv de frică sau atacuri de panică.
Asta fac doar copiii la 3-4 ani, pentru că percep neputința corpului fizic și neștiința supraviețuirii în această lume, fără ghidajul părinților.
 
Pentru adulții care suntem, senzația corporală (o avem cu toții!) este doar un motiv de trezire din somnolență, de ieșire din dependențele care ne sedează și ne fac să fim fericiți în mod tâmpi și să luăm măsuri pentru a ne menține energia în stare bună.
 
Multă lume se decide în această perioadă să călătorească, să meargă la ski, în călătorii în străinătate, să participe la reuniuni sociale sau petreceri. Ca și cum freamătul acestor activități i-ar putea ajuta să uite senzația corpului.
 
Putem să facem aceste lucruri, dacă avem surplus de energie, dacă ne-am comportat suficient de bine, cât să fim în putere și în stare să le facem.
Dacă suntem pe ”datorie de energie”, cu oboseală fizică, cu epuizare mental-emoțională, cu lipsa alternanței activitate / relaxare, toate activitățile din această perioadă ne vor descărca și mai intens.
 
Somnul și odihna sunt activitățile care ne încarcă cel mai bine. Nimic altceva nu ne dă atât de multă energie, cât o face un somn bun. Dacă putem să facem un singur lucru eficient și avantajos în această perioadă de energie haotică, este să ne ducem la culcare mai devreme (9.30-10.00 seara), închizând ecranele. Atracția hipnotică și sedativă a ecranelor ne suge la propriu forța vitală. Putem să demonstrăm asta cu ușurință, dacă reușim să ne rupem de ele și să ne odihnim mai mult.
 
Este ușor să o facem?
 
Este ușor să ne dezlipim seara de ecrane și să mergem mai devreme la culcare?
 
Aici descoperim reala provocare.
 
Apropierea vibrației morții, faptul că în jur, mulți dintre cei bolnavi, vârstnici sau care își încheie destinul trec dincolo sau se pregătesc să o facă – ne trezește mai mult decât orice cuvinte sau cunoaștere. Moartea dă valoare vieții.
 
Discutăm despre acest paradox în Școala Sănătate 5D, https://www.sanatate5d.ro/, alături de multe alte teme. În Școală este multă teorie, dar trăirea noastră zilnică o validează și ne ajută să facem schimbările de comportament benefice.
 
Care nu sunt ușoare și nici simple. Și împreună, vom descoperi și motivul.
 
Să avem o zi cât mai trează, prezentă și mai ales, conștientă. Fiecare respirație, fiecare privire către cerul senin, fiecare plimbare în Natură – ne încarcă de energie, de viață. Și apreciem valoarea vieții, atunci când o comparăm cu singura adevărata reala provocare: moartea. În rest, toate celelalte sunt doar jocuri de copii.
 
Să avem o zi trează, prezentă, cu recunoștință și apreciere pentru darul vieții, și luând decizii bune și înțelepte pentru corpurile noastre.
 
Citește și
17 ianuarie 2024. Valul 1 - partea a 2-a - ziua 6. Energia lunii continuă să crească, în ritmul în care ne îndreptăm spre luna plină, ce urmează pe 25 ianuarie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii